Despre beneficiile unei alimentatii sanatoase pentru copii

Posted by Ana 09/01/2019 0 Comment(s)

Pentru noi, o alimentatie sanatoasa inseamna alimente care contin macro si micronutrienti. Dulciurile fac parte din alimentatie asa ca si ele ar trebui sa vina cu un aport optim de grasimi bune, proteine, vitamine si minerale.

Iata de ce noi consideram ca dulciunile noastre sunt menite a se regasi in alimentatia celor mici:

1. pentru a creste armonios ei au nevoie de "materiale de constructii" (adica proteine si grasimi sanatoase) si de somn. 
Fiind in crestere este firesc sa aiba nevoi nutritionale diferite de ale adultilor. Dulciurile noastre fiind preparate cu faina de cocos, unt, nuci, oua, ulei de cocos aduc, printre altele, vitaminele liposolubile: A, D, E si K si proteinele necesare cresterii muschilor si tesuturilor. 
Dupa cum bine stiti, grasimile bune sunt necesare in vederea formarii de hormoni, functionarii corespunzatoare a creierului si absorbtiei vitaminelor lipo-solubile. Ca sa nu mai zicem despre acizii grasi Omega 3 care au rol in dezvoltarea cognitiva.

2.  dulciurile clasice, in afara de faptul ca sunt lipsite de macro si micronutrienti, aduc acidul fitic prezent in cereale, care impiedica absorbtia mineralelor precum fierul, zincul si calciul. 
Din pacate, glucidele nu reprezinta macronutrienti esentiali, oferind doar energie, iar noi nu avem nevoie doar de "benzina". 

Noi apreciem ca reducand aportul dulciurilor procesate si a celor cu un numar mare de glucide le reducem copiilor nostri reducem riscul de obezitate si de diabet de tip 2 si le imbunatatim sistemul imunitar.

O alimentatie sanatoasa ar trebui sa raspunda nevoilor celor mici de dezvoltare. 

 

Totusi, un dulce nu trebuie sa fie doar dulce, nu?

 

Echipa Pink Lemonade

Write a Comment