DESPRE MOTIVELE PENTRU CARE NOI CONSUMAM UNT KERRY GOLD

Posted by Pink 01/11/2018 0 Comment(s)

Celor care nu au auzit despre untul Kerry Gold, le spun ca laptele folosit pentru obtinerea lui provine de la vaci care pasc iarba verde pe pasunile din Irlanda - fara nutreturi, fara cereale, fara soia. Diferenta intre tipurile de hrana este aceea ca iarba este bogata in Omega 3, in timp ce cerealele contin cantitati mari de Omega 6 (rol inflamator in corp), iar soia este modificata genetic.

Suna a basm, nu?
Ei bine gustul sau este fantastic si nici nu ingheata in frigider (asa cum se intampla cu untul comercial).

Revenind la beneficiile untului Kerry Gold, arat ca acesta contine acizi grasi Omega 3 necesari reducerii inflamatiei din corp. Un studiu mai vechi din 1993 (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7905466) releva ca in laptele obtinut de la vacile hranite cu iarba verde concentratia de acid linoleic si acid eicosapentaenoic (acizi grasi Omega 3) este mult mai mare decat in laptele normal, comercial.

Untul Kerry Gold contine acid linoleic conjugat, un acid gras Omega 6, benefic sanatatii care sustine procesul de slabire si imunitatea. Corpul nostru nu poate produce aceasta substanta, asa ca se impune sa o aducem din alimentatie, iar acest tip de unt contine cu 500% mai mult acid linoleic conjugat decat untul comercial.

Nu in ultimul rand, trebuie mentionat si acidul butiric, o sursa de energie fantastica pentru celulele intestinului si cele ale colonului si un inhibitor al dezvoltarii celulelor canceroase.

Untul Kerry Gold contine si ceea ce putini stiu ca exista: Vitamina K2, care ACTIVEAZA proteinele produse de vitaminele A si D3 (cum ar fi sa ai masina pregatita de plecare si sa nu ai cheia pentru a o porni?). In plus, s-a descoperit ca maduva coloanei vertebrale si creierul inmagazineaza multa vitamina K2.

Daca argumentele de mai sus nu sunt suficiente pentru a incerca acest tip de unt (se poate gasi la Carrefour sau Auchan; la Mega Image este mai scump), atunci poate gustul lui va fi mai convingator.

Write a Comment